AAPG Miskolc
aapg  student  chapter miskolc
AAPG Student Chapter Miskolc

Üdvözlünk

az AAPG (American Association of Petroleum Geologist)  miskolci diákszervezete honlapján!

Célunk a szakmai fejlődés biztosítása azon földtudományis hallgatóknak , akik a minimum egyetemi szintnél többet hajlandók tenni a saját jövőjük érdekében. A közösség tagjai lehetőségükhöz mérten saját kapcsolatrendszerük és rátermettségük által kapcsolatot teremtenek az ipar, a nemzetközi szakmai fórumok és az egyetemi lét között. Támogatóink és az egyetemi oktatók segítségével terepgyakorlatokon, konferenciákon, szakmai műhelyeken és versenyeken tudunk részt venni. A programok sokszínűsége miatt, nem csak geológus hallgatók alkotják diákszervezünket, ezért bárki jelentkezését fogadni tudjuk.

Fúrás látogatás Mezősason

Mezősason fúrási terepgyakorlaton vettünk részt. Ahol érkezésünkkor geofizikai szelvényezést végeztek. Így a fúróberendezés bemutatása után a geofizikát tanuló hallgatóknak lehetőségük volt a mérés megnézésére. A geológus szakirányúak pedig a terepi laborban próbálhatták ki az egyetemen tanultak.

Vezetői  képzés

Vezetőképző délutánt tartottunk az egyetem ahol képzett szakemberek játékos módon mutatták be nekünk a cégvezetés rejtelmeit. A feladatok által magunkat is jobban megismerhettük, ami az első lépés, ahhoz, hogy másokat jól tudjunk vezetni. A képzésre más chapter-ek tagjait és öregdiákokat is meghívtuk, ami által a közös együttműködést tudjuk segíteni.

Marokkói terepgyakorlat

 Az Eötvös Student Chapter által szervezett nemzetközi terepgyakorlaton vettünk részt az Atlasz-hegységben. A terepgyakorlat helyszíne szerencsésen lett választva, hisz a talajtól és növényektől mentes kibúvásokon könnyen lehetett vizsgálni az ülepedést, struktúrát és a hegység fejlődését.


Aggtelek-Rudabánya terepgyakorlat

 A Belső Nyugati-Kárpátokba szervezett terepgyakorlatot az egyetem a Student Chapterünkkel közösen, ahol a mester kurzusos diákok mellett bárki részt vehetett. Így a nemzetközi részvétel miatt angolul folyt a terepgyakorlat. Első nap a rudabányai külfejtés környezetét jártuk be, második és harmadik napon pedig a Szilicei- Mellétei-takarót és a Tornai-sorozatokat vizsgáltuk meg.

AAPG International Conference and Exhibition

AAPG Nemzetközi Konferencián és Kiállításon vettünk részt Törökországban. Az Isztambulban megrendezett rendezvényen számos előadást és posztert láthattunk az aktuális kérdésekről. A konferencia teljes időtartama alatt pedig a kiállításon résztvevő cégekkel volt lehetőségünk közelebbről megismerkedni.

 

AAPG European Student Chapter Leadership Days

A Bukarest Student Chapter szervezése által többnapos rendezvénysorozaton vehettünk részt. Többek között megismerhettük az OMV romániai telephelyeit és kutatásait. Képzést kaptunk a vezetés és csapatmunka helyes felépítéséről. És nem maradhatott el a terepi munka sem. A Keleti-Kárpátokban több kibúvást is megvizsgáltunk, majd a szakmai programok után lehetőség nyílt a többi résztvevő chapter megismerésére.

Telkibányai terepgyakorlat

Az EAGE Miskolc Student Chapterrel közösen rendeztünk Telkibányán geofizikai terepgyakorlatot. Ahol az első napon a Mária-tárónál szeizmikus mérést végeztünk. A második napon pedig radiometriai és mágneses méréseket végeztünk a táróban és a környezetében. A terepi programok mellett szenteltünk figyelmet a helyi értékek megismerésére is és környék bányászati múltját bemutató múzeumot is volt alkalmunk meglátogatni.